Vragen, bel gerust 06-23142318|info@2togrow.nl
Vragen, bel gerust 06-23142318|info@2togrow.nl

Samen groeien en afvallen tegelijk, kan dat?

Ja dat kan!!!

2toGrow staat voor samen groeien. Dat is een heel mooi uitgangspunt en overal toepasbaar. Tenminste dat dacht ik. Tot dat ik vorige week mijn nieuwe persoonlijke doel via Facebook wereldkundig heb gemaakt, nameljk; per 1 juli 2014 ben ik 8,5 kilo afgevallen!

afvalrace

Tja en daar stond ik dan met mijn organisatie(naam) die staat voor samen groeien en mijn gedachte om dit doel toch echt samen te gaan behalen. Terwijl ik juist iets niet wil en dat is groeien! Nee, ik wil juist het omgekeerde.

 

En opeens, al zittend in het zonnetje te genieten van mijn gezonde lunch, wist ik het! 2toGrow betekent voor mij meer dan alleen samen groeien, het is meer; door het samen groeien, samen rendement bereiken. En ja daar zit het hem in. Natuurlijk is het mijn eigen persoonlijke doel, maar hoe mooi is het om dit te kunnen delen met anderen, zodat je elkaar ook kan helpen.

Samen op weg naar het rendement. En dat rendement kan voor een ieder anders zijn. Dat kan al eerder bereikt zijn, dat kan een ander doel hebben, maar één ding is zeker; je gaat het makkelijker halen door het samen te doen.

Iedereen die als vriend al verbonden is aan mijn 2toGrow Facebook account (https://www.facebook.com/2toGrow) wist dit al. En die mensen weten ook al dat ik dit afvallen doe om te groeien in het lekker in mijn vel zitten (doordat ik gegroeid ben in het zelfvertrouwen over mijn uiterlijk en doordat ik groei door het behalen van mijn doelen).
Echter men weet nog niet hoe ik ga zorgen dat niet alleen ikzelf het rendement ga halen, maar ook hoe ik er mede voor kan zorgen dat anderen hun rendement gaan halen. Velen hebben op mijn Facebook bericht gereageerd dat zij meedoen met mijn doel door zichzelf ook een afval-doel te stellen. Super mooi natuurlijk dat er iets in gang gezet is. Nu is het echter zorg om deze beweging vast te houden tot het behaalde rendement.

Eén van de acties die ik in ieder geval heb uitgezet is om iedereen die gereageerd heeft op mijn facebook bericht, op te nemen in een Whatsapp groep. In deze groep kunnen we elkaar vertellen hoe ver we al zijnmet afvallen, wat we er voor doen of juist laten, elkaar tips geven, elkaar motiveren wanneer iemand het zwaar heeft. Kortom; een buddy systeem. Door het gevoel dat je er niet alleen voor staat wordt het makkelijker.

Immers zo werkt het toch ook in de praktijk. Hoeveel makkelijker werkt het om na een training samen met een andere deelnemer verder te bouwen aan hetgeen je in de training (samen) geleerd hebt? Hoeveel makkelijker werkt het als je door mensen in je omgeving gestimuleerd wordt door te gaan, ook al heb je het moeilijk?
Zet dit eens af tegen het alleen moeten doen, zonder de interesse van je manager, je collega. Dat je bij een lastig moment niet weet of je het nu wel of niet zo aangepakt hebt zoals je geleerd hebt!

In mijn eigen situatie ga ik dus gebruik maken van het Buddy-systeem als één van de methodes om gezamenlijk het rendement te behalen. Een mooie manier om zelf te ervaren hoe het werkt om rendement te behalen na het stellen van (trainings)doelen.

Wil jij meedoen in deze ervaring? Dat betekent dat je er gratis coachmaatjes bij krijgt, je een aantal kilo’s af gaat vallen (afhankelijk van je eigen doel) en weer een ervaring rijker bent!
Geef je dan snel op door hieronder je gegevens achter te laten en te reageren op deze blog.

Laat anderen meegroeien, deel 2toGrowShare on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
By |2017-05-18T21:47:18+00:00maart 24th, 2014|Blog|2 Comments

About the Author:

Mijn naam is Marion Hijmensen-de Bruijn, ik help managers en medewerkers binnen diverse organisaties meer rendement te halen uit hun trainingstrajecten door het toepassen van diverse borgingsmethodes tijdens training & coaching op het gebied van communicatie, management en sales.

2 Comments

  1. Daphne Wiersma 1 april 2014 at 14:29 - Reply

    Marion, ik vind het inventief dat je het buddy-systeem nu ook gebruikt voor je persoonlijke doel om af te vallen. Jij en ik zijn nu al een aantal maanden buddy’s in het ondernemerschap. En het helpt mij enorm. Onze 2-wekelijkse skypesessie houdt me bij de les. Acties die ik liever niet doe en die wel heel nuttig zijn, schuif ik niet meer voor me uit. En jij coacht me ook door je prikkelende vragen en denkt met me mee. Ik adviseer inmiddels ook anderen die voor lastige klussen staan om een maatje te zoeken: als je moet solliciteren bijvoorbeeld.
    Ik ben benieuwd naar je ervaringen, die je kunt inbrengen in 2togrow. En weet je, ik heb geen twijfel dat je je doelt zal behalen!

    • Marion 1 april 2014 at 18:28 - Reply

      Hoi Buddy, het feit dat wij dit samen zo goed doen, maakt ook dat ik dit middel regelmatig aanbeveel bij organisaties en dus nu ook meeneem in mijn eigen organisatie. Inmiddels ervaar ik met de mensen die zich al gemeld hebben in deze groep dat we elkaar echt tot steun kunnen zijn. En tja….de prikkelende vragen die stel ik ook. Ik vind dit echt belangrijk omdat ik op die manier in staat ben gedrag bij de ander inzichtelijk te maken en de kans kan geven om dit patroon te doorbreken. Het sparren met elkaar levert mij in de groep en zeker in ons buddy-systeem erg veel op. Dank je!

Leave A Comment